7 tips om water te besparen, lees het hier!

loodgieter zandvoort lekkagesEen groot deel van ons leven brengen we door in de badkamer of op het toilet.

Een gemiddelde Nederlander verbruikt dan ook zo’n 126 liter water per dag, waarvan een derde aan het nemen van een bad of een douche. Een bad nemen kost je gemiddeld 120 liter water, en onder de douche verbruik je ongeveer 85 liter.
Het doorspoelen van het toilet neemt ook een derde van het waterverbruik in. Een gemiddelde spoelbeurt kost je tussen de 6 en 9 liter water. Voor meer informatie en sanitaire problemen kun je de loodgieter uit Zandvoort bellen BEL ONS

7 Tips om water te besparen in de badkamer.

Het is eigenlijk heel eenvoudig om minder water te gebruiken, zonder dat je comfort in hoeft te leveren bij je sanitaire bezoekjes. Hierbij een paar simpel uit te voeren tips:

Deze kennen we allemaal wel: koop een waterbeparende douchekop. In zo’n douchekop zit een doorstroombegrenzer, waardoor er minder water tegelijk uitkomt. Een waterbeparende douchekop verbuikt nog geen 6 liter per minuut, terwijl een normale douchekop al gauw 10 liter verbruikt in dezelfde tijd. Doordat er minder water verwarmd hoeft teworden, verbruik je niet alleen minder water, maar ook minder energie.

Nog een tip voor onder de douche. Stap elke douchebeurt een minuutje eerder eronder vandaan. Dit bespaard je in een jaar toch al gauw zo’n 160 minuten water, oftewel 960 liter in een jaar.

Tandenpoetsen doe je zo’n 2 a 3 keer per dag. Als je tijdens het poetsen de kraan uitzet, bespaar je al snel 10 liter water per minuut.
Voor een kraan zijn er schuimstraalmondstukken verkrijgbaar. Deze mengt meer lucht in het uitstromende water, waardoor je wel een
krachtige straal hebt, maar minder water verbruikt.

Was je handen met koud water. Zo hoef je niet eerst de kraan te laten lopen voor het water warm is. Als je warm water wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor de afwas, dan laat je eerst de kraan stromen tot het water warm is. Vang dit koude water op om bijvoorbeeld de planten water te geven of om mee te koken.

Hang of leg iets zwaars, bijvoorbeeld een baksteen, in de spoelbak van het toilet. Hierdoor stroomt er minder water in, en verbruik je dus ook minder water per spoelbeurt. Voor meer informatie en sanitaire problemen kun je de loodgieter uit Zandvoort bellen BEL ONS

Kortom, je hoeft geen sanitair comfort in te leveren wanneer je geld en water wilt besparen. Kleine uitgaven aan waterbesparende voorzieningen, verdien je snel weer terug door de water- en energiebeparing.

2018-11-02T08:04:54+00:00
Neem direct contact met ons op